2011. január 24., hétfő

Szilvásváram

- Hol voltunk kirándulni Zalkó? Elmeséled?
- Szilvásváramon.- jön a gyors válasz.

Teljesen rendben van ez így :) Szilvásvárad - Szilvásváram :) A Te várad az Én váram :)

A másik lelkes beszámolóból:
- Mit láttál a barlangban?
- Cseppkőköveket! :)

A szorgos hétköznapokból rögtön elcsaltunk néhányat, hogy elköltsük a megmaradt üdülési csekket, amit Apa kapott tavaly. Gyorsan kellett lépni, mert csak január 20-ig volt érvényes. Már novemberben lefoglaltuk a szállást. Kicsit rezgett a léc, csak remélhettük, hogy Zalán rendbe jön a tüdőgyulladásból. Szerencsére így lett. Se láz, se köhögés, így nyugodtan indulhattunk útnak. Csütörtökön indultunk, délután, mert 2-től lehetett elfoglalni a helyet. Előtte még beugrottunk az Ulpius kiadó boltjába, ahol a Facebook "játék-szenvedély"-emnek és sok jóakarómnak köszönhetően 99Ft/db áron vehettem 11 db könyvet. Azért egy kis öröm is éri néha az ember lányát.
Az első napon vacsorázni mentünk csak el, mert a berendezkedés és a kora sötétedés nem engedett többet.
Másnap Szilvásváradon töltöttük a napot, sajnos a kisvasút téli időszakban nem jár, így maradt a séta. Irtó hideg volt, így az érdekes részekig, mint a pisztrángos, vagy a Fátyol vízesés már nem jutottunk fel. Az ősember barlangjáról nem is beszélve. A sétát finom ebéddel koronáztuk meg, aztán délután pihiztünk és kihasználtuk a panzió jacuzziját. Ez olyan igazi pihenős nap volt.
Szombaton aktívan töltöttük a napot. Elautóztunk Miskolcra, ahol vonatra szálltunk és felrobogtunk Lillafüredre. Ez igazi élmény volt mindannyiunknak. Zalán élvezte a vonatozást, a Szent István barlangot és a vízesés látványát is. A barlangban főleg az ott alvó denevérek voltak nagy hatással. Mindenkinek elmesélte, hogy ott lógtak a denevérek a plafonon, aludtak és a szárnyukkal takaróztak.
Vasárnap 10-ig el kellett hagyni a szállást, így aznapra időzítettük az egri kirándulásunkat. Itt is élmény volt a séta, Zalán szinte az összes kiállított ágyúra felmászott :)

Jól esett egy kicsit kiszabadulni a hétköznapokból. Azt nem mondhatom, hogy kipihentük magunkat, mert Zalán mellett ez szinte egyenlő a lehetetlennel. Lehet, hogy valamit rosszul csinálunk? :) :) :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése