2011. augusztus 31., szerda

Első előtti nap az oviban

Ma délelőtt szeretettel várt minket az ovi egy kis ismerkedésre. Z legnagyobb meglepetésemre köszöntésképp lenyomott egy puszit az idősebb óvónéninek. Csak lestem. A gyerek is tudja hogyan kell bevágódni lehetőleg már az első alkalommal :D Isten az atyám nem tőlem tanulta :)
Minden ment, mint a karikacsapás, úgy otthagyott, hogy néha már azt sem tudtam merre kellene keresnem.
Lefutottam a kötelező köröket, ami az anamnézis kitöltését és a gyerek egyéb szokásaira vonatkozó papírt illeti. Jókat mosolyogtam egy-egy kérdésen. Rájuk férne egy kérdőívszerkesztésben járatos ember, nem kérdeznének hülyeségeket. A kedvenc kérdésem: Szívesen megy este aludni a gyermek? Igen/Nem.... Persze, hogy szívesen megy, teljesen önállóan és hisztimentesen, saját szobába, saját ágyba, egyedül (igazi mintagyerek) csak nem este 8-kor, ahogy ők gondolják, hanem úgy 10 óra magasságában. 
Z felfedezett minden lehetséges és őt érdeklő játékot az udvaron. A favorit a pedálos traktor lesz, az már egyértelműen kiderült, így egyben megvan a várható konfliktusok első számú okozója is :D
Alig tudtam levakarni a járgányról, amikor indulni kellett. Elég egyértelműen nyilvánította ki a nem tetszését a nyivákolással, ami ugyan elég artikulálatlanra sikerült, de az értő fülek a "Nem akarok hazamenni" hangsorral azonosíthatták :)
Ovi után irány a dokinéni, merthogy kell egy egészséges igazolás, hogy a kölök mehet a közösségbe. Nem volt szerencsénk, mert ott volt a banya is, aki rögtön lecsapott ránk.
Így legalább van egy hivatalos mérésünk jó sok idő után: 14,9 kg, 95 cm. Holnap meg mehetünk hallásvizsgálatra, mert olyan lelkes a nő, hogy így lassan 3,5 évesen elkészül a 3 éves státusza krampusznak. 
Szerencsére lepasszol az új védőnőnek, aki a hallottak alapján nem sokkal lesz jobb, mint a banya. Ráadásul az új bejelentkezősen működik. Azt meg nem szeressem. Biztos velem van a baj, de én akkor szeretem vinni a gyereket, amikor épp eszembe jut/időm/kedvem van. Na de szerencsére talán nem kell túl gyakran....

3 megjegyzés:

  1. Örülök hogy ilyen könnyen veszi az ovit a fiacskád :)
    A többi meg lemegy
    Drukk neked a melóhoZ!

    VálaszTörlés
  2. :) Köszi! Hamarosan jön a következő beszámoló :D

    VálaszTörlés
  3. Szia Dina!

    Mesélj, hogy tetszik Zalkónak az ovi? Továbbra sem akar hazamenni?:))

    Puszi: duli

    VálaszTörlés